UF alumn • Olivia Larsson

Olivia Larsson, UF-alumn

Ung Företagsamhet som organisation kan stoltsera med långsiktiga positiva resultat, stark tillväxt och en engagerad växande organisation. Den här ytan dedikerar vi till våra UF-alumner som gjort UF-resan. Här delar de med sig av entreprenörsresan - från UF in i framtiden. Vi säger hej till Olivia Larsson, som drev UF-företag läsåret 2008/2009.

Hej Oliva, vad gör du idag?
Idag jobbar jag med ett projekt på Unga Aktiesparare som ska göra vårt förbund mer jämställt. Jämställt på så vis att alla unga människor oavsett kön ska kännas sig välkomna och inkluderade hos oss. I nuläget riktar sig projektet mycket åt att få fler tjejer att bli medlemmar, då vi länge har haft alldeles för få kvinnliga medlemmar.

Berätta om ditt UF-företag!
Vi hette Meao säger hunden UF och sålde t-shirtar gjorda av bambu. ”Bambu binder 80% mer fukt än bomull som gör att svetten inte syns,  vilket gör den här tröjan till en perfekt del av din träningsoutfit” (Never underestimate the sales pitch.)

Varför valde du att driva UF-företag?
För att jag i framtiden ville starta företag och göra skillnad. När vår lärare berättade om UF förstod jag att det här kan bli en väldigt bra start på företagsresan.

Vad var det bästa med att driva UF-företag?
Hela processen, från att skissa på en idé till att stå framför kund och sälja sin produkt.

Vilka lärdomar fick du med dig från ditt UF-år?
Jag lärde mig att det är väldigt viktigt att välja sina kollegor med omsorg. Vi hade olika mål med företaget, vilket gjorde att det blev rätt stökigt. Men en roligare lärdom var att jag insåg hur kul det kunde vara att ha kunder! Om man fick till en bra dialog med kunden kunde man sälja rätt mycket. UF-året gav mig mod att efter studenten dra igång ett nytt företag. Det hade inte varit självklart utan UF.

Hade du kontakt med näringslivet under ditt UF-år?
Och har du skapat nya kontakter?
Det hade jag, framför allt genom leverantörer. Även om de kontakterna kanske inte används idag, lärde jag mig att det finns väldigt många i näringslivet som vill hjälpa till med sin kunskap och erfarenhet. Man behöver inte vara rädd för att ta kontakt med företag.

Du är UF-alumn, vad har du fått med dig från nätverket?
UF alumni har gett mig mer än vad jag tidigare förstått. Framför allt vänner, men även en självklar knutpunkt att komma till när man vill bli inspirerad och träffa andra som vill utvecklas i sitt ”jobb-jag”.

Jag vill veta mer

Hör gärna av dig!  

Ung Företagsamhet Göteborg • Isabelle Svahn
031 - 38 70 402 • isabelle.svahn@ungforetagsamhet.se